FITA 70/50m krog + OK - SREDNJEEVROPSKI POKAL, Kamnik, 27.4.2013

Člani Lokostrelskega kluba Kamnik smo v soboto, 27.4.2013, organizirali pravi lokostrelski praznik na nogometnem stadionu v Mekinjah.

Zaupana nam je bila zahtevna organizacija lokostrelske tekme za Srednjevropski pokal in sicer FITA 70/50m krog + OK, katero je slovesno otvoril župan občine Kamnik g. Marjan Šarec skupaj s predsednikom Lokostrelske zveze Slovenije g.Tomažem Urlepom,  predsednikom športne zveze Kamnik g. Branetom Golubovićem in predsednikom LK Kamnik g.Janezom Čiričem.

DSCN3574

Tekme se je udeležilo 156 tekmovalcev in 57 klubov iz 7 držav in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Slovaške, Madžarske in Srbije. Tekmovali so v starostnih kategorijah kadeti (-nje), mladinci (-ke) in člani (-ce). Žal smo morali zaradi prevelikega števila prijavljenih in posledično pomanjkanjem prostora odpovedati nastop za najmlajše kategorije, ki bi tekmovali za slovenski pokal. Vse bolj očitno je, da je za to vrsto tekme s strani tekmovalcev vse več zanimanja, kar je razvidno iz števila prijav. To pa je zelo dobra novica, kajti na tak način se preko klubov lahko tekmovalci in tekmovalke pomerijo v mednarodni konkurenci.

Mnoinost

Organizacijski odbor LKK se je na to tekmo pripravljal 2 meseca. Zavedali smo se, da gre za zahtevno organizacijo, katera je bila zaupana prav našemu klubu. Znano je, da imamo znanje in odlično ekipo ljudi, ki so pripravljeni žrtvovati svoj prosti čas in posledično brezhibno organizirati takšen dogodek. In tokrat je bilo na naši strani tudi vreme, ki je kljub slabi vremenski napovedi zdržalo do pospravljene zadnje tarče in zloženega zadnjega šotora. Tudi »tam zgoraj« so se zavedali, kako težko je streljati v nalivih in  sušiti  premočene tarče in šotore.

Ko sem med tekmo zaskrbljeno opazovala oblačne gmote nad našimi lepimi planinami je oče našega člana rekel: »Glej, dokler Kamniški vrh nima megle, tu ne bo dežja.« In točno tako je bilo.

CEC Kamnik_27.4.2013 

Izredno veseli smo bili tudi uspehov naših članov in članic, za katere smo uspešno navijali v izločilnih dvobojih. Kar pet medalj so pristreljali naši fantje in dekleta, katerim iskreno čestitamo, prav tako pa čestitamo tudi vsem tistim kamniškim fantom in dekletom, ki so se srčno borili, toda na koncu so morali priznati premoč boljšega nasprotnika.

 

Rezultati Kamničanov so po konačnih eliminacijah naslednji:

 

Člani:         1. mesto: JAKA KOMOČAR

                  2.mesto  KLEMEN ŠTRAJHAR

                  8.mesto: DEN HABJAN

 

Članice:     1.mesto:  MATEJA ANDREJKA

 

Mladinke:   8.mesto: MAJA FIDERŠEK

 

Kadeti:       3.mesto: GAŠPER ŠTRAJHAR

                  4.mesto:  LUKA ARNEŽ

                  5.mesto:  GAŠPER TONIN

                  9.mesto:  LUKA GJURIN

 

Kadetinje:  1.mesto:  BARBARA ŠTEFULA

                  9.mesto:  MAŠA RAJH

 

S5 Box