Tekma za Veronikin pokal (WA) in CEC

Na dvodnevnem lokostrelskem tekmovanju je po zaslugi kamniških lokostrelcev premočno slavila Slovenija.

Slovenski fantje in dekleta so bili na tekmi za svetovno rang lestvico kar naprej na zmagovalnih stopničkah. Med 160 udeleženci iz 10 držav so  slavili tako ekipno kot posamično.

Kamnik je ta konec tedna dihal v lokostrelskem ritmu, saj sta se  na mekinjskem nogometnem stadionu odvijali kar dve lokostrelski tekmi in sicer tekma za srednjeevropski pokal in Veronikin pokal.

Tekmo za srednjeevropski pokal smo v Kamniku organizirali že peto leto zapored. Lokostrelci iz okoliških držav se v Kamnik in na tekmo za srednjeevropski pokal radi vračajo, saj je naše kamniško prizorišče s prekrasno kuliso Kamniško - Savinjskih Alp,  eno najlepših v tem delu Evrope. Je pa res, da je bila letos udeležba na tej tekmi nekoliko okrnjena, ker je imela tekma za Veronikin pokal večji poudarek.

Na sobotni tekmi za srednjeevropski pokal so se pomerili kadeti in mladinci tako v kvalifikacijah kot v eliminacijah (izločilnih dvobojih). V mladinski konkurenci so so na razdalji 70 m in z ukrivljenim lokom tekmovali štirje Kamničani, ki so se uvrstili na prva štiri mesta in sicer:

1.mesto:  ŠTRAJHAR GAŠPER

2.mesto:  ARNEŽ LUKA

3.mesto:  GJURIN LUKA

4. mesto: TONIN GAŠPER

 

Med kadeti, kjer je bila tudi večja konkurenca, so na razdalji 60 m tekmovali štirje Kamničani med kadetinjami pa ena od kamniških deklet. Po izločilnih dvobojih so dosegli naslednje uvrstitve:

Kadeti:

3.mesto:   RAVNIKAR ŽIGA

9.mesto:   TONIN MATIC

18.mesto: ROŽIČ MIHA

25.mesto: PODMILJŠAK ŽIGA

Kadetinje:

9.mesto:   SLANA TEJA

 

Tekma za Veronikin pokal je na slovenskih tleh potekala prvič. Gre za tekmo na višjem nivoju, na katerem lahko tekmujejo člani in članice z ukrivljenim in sestavljenim lokom. Člani Lokostrelskega kluba Kamnik smo uspeli s kandidaturo za to tekmovanje, ki šteje za svetovno rang lestvico. Ker smo v preteklosti znani po odlični organizaciji različnih tekmovanj, nam je Svetovna lokostrelska zveza na priporočilo Evropske lokostrelske zveze zaupala organizacijo prve takšne tekme v tem delu Evrope.

V soboto popoldne so na 70 m za ukrivljeni lok in na 50 m za sestavljeni lok potekale kvalifikacije. Tekmovalo je 43 članov in 25 članic z ukrivljenim, 26 članov in 6 članic s sestavljenim lokom. Veselili smo odličnih slovenskih uvrstitev in sicer: 1.mesta  ŠTRAJHAR GAŠPERJA med člani in 1.mesta UMER ANE med članicami z ukrivljenim lokom in 2.mesta STAŠA MODICA med člani s sestavljenim lokom. Tudi ostali slovenski tekmovalci so bili odlični.

V nedeljo pa smo bili priča razburljivim posamičnim dvobojem, dvobojem mešanih ekip in ekipnim dvobojem.

Kljub izredno hladnemu vremenu so slovenski fantje in dekleta zopet pokazali, da so odlično pripravljeni. Po izločilnih dvobojih so naši najboljši ponovili uspeh iz kvalifikacij in  bučno smo pozdravili zmago ŠTRAJHAR GAŠPERJA(LK Kamnik) in tretje mesto BIZJAK ROKA (LK Mins Postojna) med člani in zmago UMER ANE (LK Ankaran) med članicami z ukrivljenim lokom, prav tako pa tudi drugo mesto MODIC STAŠA (LK Šenčur TARK) med člani s sestavljenim lokom. Na zmagovalne stopničke sta še enkrat stopila GAŠPER ŠTRAJHAR in UMER ANA kot mešana ekipa, moška ekipa ( ŠTRAJHAR GAŠPER, ŠTRAJHAR KLEMEN in HABJAN MALAVAŠIČ DEN) so zasedli 3.mesto z ukrivljenim lokom.

Ostale kamniške uvrstitve: 4.mesto GJURIN LUKA, 8.mesto: KOMOČAR JAKA, 9.mesto: HABJAN MALAVAŠIČ DEN in RAVNIKAR ŽIGA, 17.mesto: ARNEŽ LUKA in ŠTRAJHAR KLEMEN.

Za odlično pripravljeno strelišče se je več dni trudila velika skupina prostovoljcev, zlasti staršev – članov LK Kamnik. Celotno organizacijo so uredili do te mere, da so ob zaključku tekme s strani udeležencev, trenerjev in sodnikov želi same pohvale, saj je vse potekalo brezhibno, nam je povedal predsednik LK Kamnik Gregor Končan.


Karolina Vrtačnik, Blanka Štrajhar

Foto: Tina Tonin


WA KAMNIK_2016_2


WA KAMNIK_2016_6


WA KAMNIK_2016_5 WA KAMNIK_2016_4


WA KAMNIK_2016_1

 

WA KAMNIK_2016_3

 

S5 Box