Predstavitev

PREDSTAVITEV DELA LOKOSTRELSKEGA KLUBA KAMNIK

 

V Lokostrelskem klubu Kamnik (v nadaljevanju klub) člane delimo na dve skupini, in sicer na tekmovalce, ker se ukvarjajo s tekmovalnim lokostrelstvom in na člane - netekmovalce, ker se z lokostrelstvom ukvarjajo zgolj rekreativno iz ljubezni do tega čudovitega športa, so člani organov LKK ali pa zgolj starši tekmovalcev oz. ljubitelji lokostrelstva.

 

 

TEKMOVALNO LOKOSTRELSTVO

Delo v klubu poteka v smeri vzgoje in treniranja tarčnega lokostrelstva z olimpijskim lokom, s poudarkom na najpomembenjših lokostrelskih disciplinah tarčnega lokostrelstva FITA Krog, FITA 70M Krog in Olimpijski krog. Delo je tako zastavljeno zaradi tega, ker je lokostrelstvo olimpijski šport in je nastop na olimpijskih igrah možen samo z olimpijskim lokom. Ker samo streljanje z ustreznim lokom ni dovolj za nastop na olimpijskih igrah, je potrebno trenirati ustrezne discipline, ki ti omogočajo nastop na olimpijskih igrah. Na svetovnih prvenstvih v tarčnem lokostrelstvu se strelja disciplina FITA Krog. Zadnje svetovno prvenstvo pred olimpijskimi igrami je hkrati tudi prvenstvo, ki ti omogoča uvrstitev na olimpijske igre. FITA 70M Krog je disciplina, ki se strelja na olimpijskih igrah, evropskih prvenstvih in sredozemskih igrah.Poleg predhodno omenjenih najpomembnejših lokostrelskih disciplin, se tekmovalno posvečamo tudi dvoranskemu lokostrelstvu, ki nam v smislu trenažnega procesa služi kot priprava za tarčno lokostrelstvo.


Poleg prej naštetih FITA tekmovanj poznamo tudi ostale neolimpijske discipline kot so FITA 900 krogov in  poljsko lokostrelstvo z disciplinama Arrowhead in 3D, na katerih so prav tako prosotni naši člani kot tekmovalci.


 

Naši tekmovalci in tekmovalke se redno in v velikem številu udeležujejo vseh tekmovanj na državnem nivoju, kjer dosegajo odlične rezultate, prav tako pa se v zadnjih letih uspešno udeležujejo tudi mednarodnih tekmovanj kot predstavniki kluba ali kot člani slovenske reprezentance

 

 

O KLUBU

 

V klubu imamo večje število posameznikov, ki se trudijo, da dejavnosti v klubu in izven njega  potekajo nemoteno, da se naši člani-tekmovalci dobro počutijo, da so razmere za trening dobre in da so objekti in površine, kjer potekajo treningi, redno vzdrževane. Za predstavitev tega športa vsako leto poskrbimo s svojo prisootnostjo na Kamfestu in pred Mercator centrom, prav tako pa izvajamo posamezne predstavitve po šolah po kamniški občini in okolici.


 

Lokostrelska zveza Slovenije našemu klubu zaupa organizacijo najzahtevnejših tekem, kot so državna prvenstva in tekma za srednjeevropski pokal.


 

V klubu imamo vse organe, ki delujejo dobro in se sestajajo po potrebi, razen Upravnega odbora, ki se sestaja mesečno.


 

Predsednik Lokostrelskega kluba Kamnik je JANEZ ČIRIČ, ki skrbi za organiziranost v klubu in za sodelovanje z zunanjimi inštitucijami, sponzorji in posamezniki, ki predstavljajo pomemben zunanji člen za obstoj kluba. Njegova namestnica in po funkciji poslovna sekretarka je BLANKA ŠTRAJHAR, ki skrbi za birokratske zadeve, informiranje članov in njihovih staršev in za informiranje medijev lokalnega pomena, »Financ minister« je  PRIMOŽ RAVNIKAR, ki skrbi za finančne zadeve. Za lepo in vzdrževano zunanje strelišče skrbi  DUŠAN FIDERŠEK, ki je tudi nepogrešljivi člen pri pripravi in izpeljavi tekem. Glavni šef pri organizaciji tekem je IGOR ŠTRAJHAR, ki je tudi predsednik Strokovnega sveta. Za raznolikost in urejenost klubske spletne strani skrbi DEJAN GJURIN. Predsednica Nadzornega odbora je KATJA GJURIN, ki hkrati skrbi tudi za klubska oblačila. . Poleg prej naštetih posameznikov, imamo v klubu še veliko število članov in staršev, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč pri pridobivanju sponzorjev, organizacijah tekem, pri klubskih delovnih akcijah in pri predstavitvi kluba.


 

Za uspešne tekmovalce je odgovoren glavni klubski trener MATEJ ZUPANC, profesor  telesne vzgoje in trener lokostrelstva,  ki že vrsto let trenira naše najboljše člane. Vzgojil je že lepo število tekmovalcev, ki so izredno uspešni tako na državnem kot mednarodnem nivoju. Je tudi selektor slovenske mladinske reprezentance in v letu 2011 je bil razglašen za najboljšega evropskega  mladinskega  trenerja. DEN HABJAN je učitelj lokostrelstva, ki skrbi za eno od mlajših skupin  in ANŽE PODBEVŠEK,  vaditelj lokostrelstva, ki skrbi za novince. Jeseni 2012 pa se nam bo kot strokovna pomoč pridružil še MATIJA ŽLENDER, dolgoletni uspešni lokostrelec in trener lokostrelstva.


 

Ponosni smo na velik uspeh našega člana KLEMENA ŠTRAJHARJA, ki je s pomočjo trenerja MATEJA ZUPANCA, v letih 2011 in 2012 dosegel štiri  izredne uspehe in sicer:

 

  • 3. mesto ekipno na Svetovnem mladinskem prvenstvu na Poljskem ( Legnica, avgust 2011)

 

  • 2. mesto v članski konkurenci na Evropskem prvenstvu na Nizozemskem ( Amsterdan, maj 2012)

 

  • 3. mesto posamično na tekmi za svetovni pokal za doseganje kvot za nastop na Olimpjskih igrah v Londonu 2012 ( ZDA, Ogden – Utah, junij 2012)

 

  • 33.mesto  na Olimpijskih igrah London 2012


Klub ima v poletnih mesecih, to je od vključno od sredine marca do oktobra, treninge na zunanjem klubskem strelišču, ki stoji ob nogometnem stadionu v Mekinjah. Treningi potekajo vsako popoldne, med vikendi in med  počitnicami pa tudi dopoldan . Pozimi, ko je zunaj za trening prehladno, se preselimo v notranje strelišče, kjer imamo treninge v več skupinah, začnejo pa se že ob 15.30 pa vse tja do 21.ure.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Domov O klubu Predstavitev

S5 Box